Om Birkemosegaard.
Birkemosegaard ejes af Kalatrong Apairatana (Kung) og Jesper Andersen og til gården hører også børnene Catharina, Angeli, Anton, Annika og Benjamin. Jesper og Kung står for driften af Birkemosegaard sammen med 3 medhjælpere.
 

Jesper forpagtede gården i 1988 og overtog den i 1992 efter sine forældre, hvor Kung også kom til Birkemosegaard som udvekslingsstudent.

Gården har været i familiens eje i 4 generationer siden 1906. Fra 1985 har der været kørt weekend vareture med levering af økologiske og biodynamiske varer til kunder i og omkring København efter forudgående bestilling.

Hvorfor Økologisk ?
Birkemosegaard er en biodynamisk/økologisk dyrket gård og har været det siden 1968. Besætningen bestod på daværende tidspunkt af 35 malkekøer på 13 ha jord. Det har sin helt egen historie at gården på daværende tidspunkt undlod at bruge sprøjtemidler og blev økologisk. Jespers forældre, de daværende ejere, Tove og Svend Andersen havde tidligere kun brugt kunstgødning i mindre omfang, da gården havde stort husdyrhold i forhold til arealet.

I 1964 og 1965 valgte de imidlertid at sprøjte mod luseangreb i roemarken. Ved et uheld brød køerne gennem hegnet og åd de sprøjtede roer, og efterfølgende blev køerne syge og adskillige af de drægtige køer aborterede. Denne oplevelse og bekymringen for grundvandet og miljøet i øvrigt gjorde, at de tog et radikalt valg om ikke at bruge sprøjtemidler fremover.

Birkemosegård ligger på Sjællands Odde mellem Overby og Havnebyen med vand til den ene side og i et område med en stor koncentration af økologiske landmænd. Det giver gode økologiske vækstbetingelser for både dyr og afgrøder.
 
 
    

 
 læs mere om levering »»